Start To Tennis

Leer alle basisslagen in de Ethias Start to Tennis lessen! Via een korte Start to Tennis lessenreeks in kleine groepjes leer je niet alleen snel tennis spelen, maar ontmoet je ook nieuwe tennispartners op jouw niveau.  We bieden zowel voor kinderen als volwassenen starters lessen aan. Het aanbod voor kinderen kunnen jullie terugvinden via deze link. Onderstaande lessenreeks is enkel voor jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen.

 • Stap per stap

  Tijdens de vier Start to Tennis lessen leer je verschillende progressievormen. De trainer maakt keuzes afhankelijk van wat de starter kan en hoe hij evolueert.

 • Niet duur

  De tennislessen worden gegeven in groepsverband (4-6 personen). Hierdoor kan je voor 55 euro reeds deelnemen! Bovendien ben je als Start to Tennisser in eerste instantie niet verplicht om lidgeld te betalen, toch word je aangesloten en ben je verzekerd bij Tennis Vlaanderen. Je hoeft pas na het startpakket te beslissen of je verder wil tennissen of niet. Indien je verder tennist, kan je, met een korting van 20 euro, volwaardig lid worden voor 110 euro!

 • Wanneer

  De lessen starten na de paasvakantie en zullen plaatsvinden op vrijdagavond. Een start to tennis les duurt één uur. Andere momenten in de week kunnen met de trainer bekeken worden.

 • Wat heb je nodig?

  De dresscode op de court: comfortabele en beweeglijke sportkledij. 

  De juiste schoenen zijn belangrijk op het tennisveld. Als je nieuwe sportschoenen aanschaft, koop je best “gravelschoenen.” Dat is belangrijk om het terrein niet te beschadigen, maar ook om kwetsuren te voorkomen. 

  Onze club beschikt over meerdere rackets die je kan gebruiken om te starten. Wil je nadien het geschikte racket aanschaffen? Vraag dan advies aan je trainer.

  Op de club worden ballen voorzien tijdens je lessen.

 • Voel je thuis in onze club

  TC Laereveld organiseert regelmatig gezellige speelmomenten op vrijdag, bekend als “Friday @ Laereveld,” waarbij leden de kans hebben om met elkaar te spelen. De specifieke data voor deze evenementen zijn te vinden in onze kalender. 

  Wil je extra oefenen op de club? Maak eenvoudig een terreinreservering via de Tennis Vlaanderen website of app! Als je nog niemand kent in onze club, is dat geen probleem. Gebruik onze WhatsApp-groep om andere leden uit te dagen om een potje te tennissen. Bovendien mag je als lid ook twee keer een niet-lid meebrengen.

 • Wat na Start tot tennis?

  Na het volgen van de Ethias Start to Tennis-lessen zijn er diverse vervolglessen beschikbaar. Raadpleeg hiervoor de informatie in het gedeelte over tennislessen zomer! 

  Ben je toe aan meer uitdaging? Neem deel aan competitie op jouw niveau! Iedere tennisser wil zich wel eens meten met een tegenstander van vergelijkbaar niveau in de Tennis Tour. Krijg alle details via  deze link. 

 • Inschrijven

  Dit kan vanaf 1 januari via deze link. Betaling gebeurt onmiddellijk via QR code of per overschrijving.