Tennisschool TC Laereveld

Sinds december 2020 heeft VZW TC Laereveld met trots een eigen tennisschool opgestart.

Bij onze oprichting hebben we onmiddellijk het kwaliteitslabel “jeugdvriendelijke tennisclub” van Tennis Vlaanderen mogen ontvangen. Deze erkenning is het resultaat van de inspanningen die we hebben geleverd om een jeugdvriendelijke werking te garanderen. Eind 2023 behaalden we voor het eerst het “opleidingsclub brons” label, een bekroning voor de kwaliteitsvolle jeugdopleiding die we hebben uitgebouwd

In onze tennisschool streven we naar een stimulerende en inclusieve omgeving waarin tennisspelers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus hun passie voor tennis kunnen ontwikkelen.

Onze missie rust op vier kernwaarden: laagdrempelig, kwalitatief, geloof in eigen jeugd, en tennis als levenslange passie.

 • Laagdrempelig

  Binnen TC Laereveld geloven we dat tennis toegankelijk moet zijn voor iedereen, ongeacht achtergrond of financiële situatie. Daarom hanteren we democratische prijzen voor al onze lessen en kampen. Daarnaast nemen we ook deel aan het uitpasprogramma.

 • Kwalitatief

  Wij zijn toegewijd aan het leveren van hoogwaardige tennisopleidingen, zowel voor startende tennissers als beginnende competitiespelers. Onze ervaren en gekwalificeerde trainers zorgen voor een gestructureerd leertraject dat alle aspecten van tennis, inclusief techniek, tactiek en mentale vaardigheden, omvat.

 • Geloof in eigen jeugd

  Binnen onze tennisschool koesteren we het potentieel van onze eigen jeugd. We geloven in de kracht van lokale talenten en investeren actief in hun ontwikkeling. Door trainers uit eigen jeugd te betrekken, creëren we niet alleen een inspirerende leeromgeving, maar fungeren we ook als rolmodellen voor beginnende kidstennissers.

 • Tennis als levenslange passie

  Bij TC Laereveld beschouwen we tennis niet slechts als een sport, maar als dé mooiste sport die er is. Het is een sport die voor velen een levenslange passie is geworden, met sociale verbondenheid en persoonlijke groei als inherent aan de beoefening ervan. Ons doel is niet alleen om vaardigheden op de tennisbaan te ontwikkelen, maar ook om een liefde voor het spel te cultiveren die een leven lang meegaat.

Trainersteam

Gertjan

Coördinator tennisschool
Initiator
Conditietrainer club
Klassement: 60 punten

Tim

Instructeur B
Conditietrainer club
Klassement: 60 punten

Flor

Instructeur B in opleiding
Klassement: 35 punten

Kevin

Aspirant initiator
Klassement: 55 punten

Lars

Initiator in opleiding
Klassement: 55 punten

Maxime

Initiator in opleiding
Klassement: 10 punten

Steven

Klassement: 55 punten

Axel

Start to coach in opleiding
Klassement: 10 punten

Elias

Start to coach in opleiding
Klassement: 15 punten

Lucio

Start to coach in opleiding
Klassement: 3 punten

Tennis Vlaanderen bekroonde onze tennisclub met hun kwaliteitslabel voor de jeugdwerking!

Na jaren een jeugdvriendelijke tennisclub te zijn, worden we nu beloond met een hoger kwaliteitslabel, namelijk “opleidingsclub brons.”

Een mooie erkenning voor onze tennisschool!