De oorsprong van onze club begint in De Warande, waar een kleine groep tennismaniakken uit Haaltert wekelijks het tennisterrein onveilig maakte. Willy De Potter was één van hen en samen met een harde kern (oa Dirk De Fré, Willy Van der Biest, Jef De Pril, Dhr Van Steenlandt, Eddy Meganck, Luc De Schryver, Daniël Molin en Jozef Van Durme) begon hij in 1978 de tuin van wijlen Julia Van Overwaelle om te spitten en er twee tennisvelden aan te leggen.

Julia, onze tennismoeder, zag dit allemaal gebeuren want zij ging uit van het principe: “Hoe meer zielen, hoe meer vreugde”. Daarenboven was het voor haar ook een gelegenheid om het toen nog sluimerend tennistalent in haar omvangrijke familie aan te moedigen . Bovendien durfde ze op latere leeftijd zelf nog eens een balletje slaan.

Aan de jeugd werd van in het begin al veel aandacht besteed. Enkele ‘lokale vedetten‘ werden aangespoord om hun kunnen in diverse clubs te tonen. Jos Hoebeeck, Jan Ottoy en Brian De Swaef speelden in 1986 nationaal kampioen in Heren IV. In de omringende clubs wist men vrij vroeg dat je met “een Laerevelder” te maken kreeg…

1986 geeft ook nare herinneringen omwille van het feit dat ons nieuw clublokaal gedeeltelijk in de vlammen opging. Dankzij de inzet van het bestuur kwam alles terug in orde en kon de club blijven bestaan en zelfs uitbreiden. Drie jaar later werd door toenmalig Schepen van Sport, De Smet, het derde terrein officieel geopend. Vooral voorzitter Willy De Potter had daar steeds op aangedrongen en zag zijn wens in vervulling gaan.

Intussen bestaat TC Laereveld uit een grote groep enthousiaste sportievelingen met een harde kern die de club bloeiend wil houden. Voor de jeugd zijn er lessen aan democratische prijzen. Sinds enkele jaren kan jong tennisgeweld zich ook inschrijven voor intensieve stages. Jaarlijks staat er een Mossel-weekend en een Spaghettiavond op het programma.

Sinds de opstart is de club sterk gegroeid. Met z’n allen onze Belgische Henin en Clijsters achterna?! Regelmatig worden andere clubs uitgenodigd in de Edestraat voor een vriendschappelijk treffen. Ook eigen leden krijgen de gelegenheid mekaar aan te pakken hetzij tijdens een clubtornooi hetzij tijdens de vrijdagavondontmoetingen. Ook buiten de lijnen zijn activiteiten voorzien: Waar zitten de echte quizmasters? Zin in een fietstocht? Verwennerij tijdens een Mexicaanse avond…

Uiteraard wil de club in de toekomst verder een toffe sportieve omgeving zijn voor jong en euh… ‘minder jong’.